Notting Hill i London

En av de kändaste stadsdelarna i London!

Notting Hill - känt område inom filmens värld i London

Det finns nästan 100 st stadsdelar i London. Några mer välbekanta och kända än andra. Några av de kända är, West End, Kensington, Chelsea, Lambeth, Chinatown, Greenwich, Camden, Tower Hamlets och inte att förglömma lyxiga Notting Hill. Nedan presenterar vi Notting Hill lite närmre. Notting Hill är en stadsdel i västra London. Stadsdelen ligger i stadskommunen Kensington and Chelsea, nära Kensington Gardens nordvästra hörn.

Notting Hill
Notting Hills charmiga kvarter med färgglada viktorianska hus har satt Notting Hill på världskartan och är idag en av Londons mest åtråvärda områden. Efter att filmen med samma namn spelades in i stadsdelen färdas tusentals turister till området för att se den kända "blå dörren" och bokhandeln som har bidragit till att stadsdelen idag är en av Londons mest kända distrikt.

Notting Hill ligger i Nordvästra London näst intill Kensington och är en av Londons mest åtråvärda områden där du hittar allt från världskända restauranger, gallerier och teatrar. Strosa runt på Kensington Palace Garden och upplev vackra ambassader och några av London finaste hus. Några av de dyraste fastigheterna i världen ligger på denna gata vilket har gjort att den ofta kallas för Londons mest exklusiva område

Historia Notting Hill som stadsdel
Det idag så lyxiga Notting Hill var från början ett område som sågs som slummen och där arbetarklassen levde. Område var fullt av gamla hus fyllda med möss och skräp där flera familjer levde tillsammans för att kunna livnära sig. Notting Hill ansågs som ett av de sämsta områdena i London och det var inte förrän år 1840 som området fick ett uppsving efter att de flesta bygganderna rustades upp och fler bostäder tillkom.

Under bara de senaste 40 åren har området utvecklats och genomgått en massiv omvandling till att få den status det har idag som en av de dyraste områdena i hela Storbritannien. Området är idag känt för sina färgglada hus med stuckatur, gemensamma trädgårdar och årli karibisk karnevalsfirande.

Portobello Road Market
Portobello Road market är världens största antikmarknad med över 1000 handlare som säljer antika samlarobjekt. Med sitt omfattande urval av antikviteter har marknaden blivit en av Storbritanniens landmärken och lockar besökare från hela världen. Marknaden har öppet varje dag i veckan där olika varor säljs beroende på veckodag. Mat, antika varor, kläder och accessoarer och möbler är bara några av de saker som säljs på marknaden. Tips är att besöka Portobello Road market under veckodagar då det inte är lika mycket folk.

Electric Cinema
Bor du på ett hotell i Notting Hill kan det vara mysigt att gå på bio på den anrika biografer från år 1906 Electric Cinema. Idag visas det klassiska och samtida filmer. Biografer ligger på: 191 Portobello Road, Notting Hill.

Notting Hill Filmplatser och Stjärnor - rundvandring
Gå med din guide och besök det kända området Notting Hill med filmer och kändisar i fokus. Se rock 'n' roll-platser med anknytning till The Beatles, Jimmy Page och Bill Wyman och Portobello Road Market.

Köp en biljett till Notting Hill vandringstur i filmens och kändisarnas område i London »

Den blå dörren
Mest känd är Notting Hill (1999) från filmen med samma namn. Med Hugh Grant och Julia Roberts i huvudrollerna har filmen blivit en världssucce som lockar tusentals turister till platsen och ligger i topp tio på filmplatser att besöka i London. Gå på en tur i filmens tecken och besök alla de utmärkande platserna i filmen. Börja med att besöka den Blå porten på Westbourne Park Road där "Spike" står och spänner musklerna för pressfotograferna.

En liten bit därifrån på Portobello Road 142 ligger bokhandeln "Notting Hill" där Hugh och Julia möts. Vill du se den privata parken där paret bekantar sig än mer, finner du denna mellan Clarendon och Lansdowne Gardens.

Biljetter säljs via våra partner GetYourGuide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top