Harry Potter Museum

Besök Warner Bros Studio och se inspelningsplatsen för Harry Potter filmerna!

Harry Potters inspelningsstudio utanför London.

Harry Potter har öppnat igen år 2021! Boka ert besök i tid!

Lord Voldemort, Fluffy, Norbert, Krake, Ronan, Fortescue, Dumbledore, Hagrid, Septima Vektor, Professor Tofty, Summers, Harry Potter, Lily Potter, Peeves, Montague, Ron Weasley, Hermione Granger. Ja listan kan göras lång med alla namn från Harry Potterfilmerna. Är du intresserad av inspelningsplatsen, kläder och scener från filmerna, då skall du göra ett besök på Harry Potter Museum lite utanför London. Ett måste för alla Harry Potter-fans! Under julen kallas Harry Potter museét "Hogwarts in the Snow" från mitten av nov till slutet av januari året efter. Det blir julpyntning för hela slanten. Läs instruktionerna inför ert besök.

OBS! Du måste förköpa dina biljetter då inga entrébiljetter säljs på plats vid WB studios!

Harry Potter entrebiljett

Harry Potter Museum entré + Busstransport

Heldagsutflykt från London
I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter museet på Warner Bros Studios. På plats öppnar hela Harry Potters filmvärld upp sig för dig. Du kan stiga in the Great Hall, promenera längst Diagon Alley, se Dumbledores kontor, se Hagrids stuga och gå in i the Forbidden Forest. Detta är ett museum både inomhus och utomhus. Kafé finns.

Tänk på! att ni måste köpa biljetter innan ni kommer hit! Det går inte att köpa biljetter på plats. Denna tur är också mycket populär – vänta inte med att boka dina biljetter. Särskilt skolloven blir snabbt fullbokade.

Bussen avgår: flera avgångar per dag.
Tid på plats: Ca 4 tim.

Ett besök på Warner Bros Studios

Warner Bros Studios eller Harry Potter museum som det också kallas, är den verkliga platsen för inspelningarna av Harry Potter filmerna. De åtta filmerna med Harry Potter spelades in här mellan år 2000 - 2010 så här finns en hel del att beskåda. Warner Bros Studios ligger ca 3 mil utanför London.

Vad får man se på Harry Potter Museum?
Ni får se peruker, dockor av de kända karaktärerna, specialeffekter och konstgjorda varelser! Hur filmscener spelats in. Det känns nästan som att kliva in i själva filmen. Helt magiskt. Ni kommer att få kliva in i the Great Hall, Harrys sovrum, härliga vardagsrummet på elevhemmet, ni kan låtsasrida på en kvast, se Gryffindors elevhem, se Dumbledores tornrum, provsitta Hagrids motorcykel eller vandra själv i Diagongränd och se Hogwarts Express och Platform 9¾ och även gå in i the Forbidden Forest.

Harry Potter böckerna
JK Rowlings skrev de sju succéböcker om Harry Potter som sedan blev filmer. Den första boken "Harry Potter och de vises sten" kom 1997. Filmen med samma namn hade premiär 2001. Harry är ju pojken som är son till två mäktiga magiker som blivit dödade av den onde Lord Voldemort. Harry själv besitter också magiska krafter och skall därför börja på internatskolan Hogwartz för att lära sig mer om trolldom. På skolan träffar han Hermione Granger och Ron Weasley. Och nu börjar alla äventyr som skall sträcka sig fram till 7de boken "Harry Potter och dödsrelikerna" (2007). Filmen med samma namn gjordes i två delar (2010). I slutscenen på denna sista film får vi se när Harry, Ginny, Ron, Hermione och Dracos egna barn tar Hogwarths Express från Platform 9¾ på Kings Cross tågstation.

Platform 9 3/4 Kings Cross StationStationen där Harry tar tåget till Hogwarts
Varför inte också göra ett besök på Kings Cross station där Harry tar tåget till Hogwarts med Hogwarts Express. Stationen ligger centralt i London i närheten av Regent's Park, Somers Town och Bloomsbury.

Här finns perrong 9¾. Den ligger så klart inte på den riktiga perrongen utan en liten bit ifrån. Ni kan posera framför bagagekärran som är på väg in i tegelväggen och låtsas att ni är på väg till Hogwarts. Här finns även en Harry Potter affär.

Adress: Platform 9¾, Kings Cross Station, Euston Road, London

WARNER BROS STUDIOS - THE MAKING OF HARRY POTTER
Adress: Studio Tour Drive, Leavesden, Hertfordshire

Harry Potter interaktiv promenadtur London

Interaktiv Harry Potter-vandring i London

Ca 2,5 tim
Följ med på en rundtur i London där din guide hjälper dig i ditt äventyr på elevhemmet på Hogwarts. Du tävlar mot andra i en interaktiv frågesport. Samtidigt passerar du flertalet inspelningsplatser i filmen. Du får bla se de smala Londongränderna som var inspiration till platser som Knockturn Alley.

Höjdpunkterna i turen är bla att du går förbi det hemliga trollkarlsvärdshuset Den Läckande Kitteln, den verkliga Diagongränden, och bron som förstördes av dödsätare i "Harry Potter och Halvblodsprinsen". I turen kan du också välja mellan en båt eller tunnelbanetur.

Avgångar: Jan - Dec.

Harry Potter entrebiljett

Hogwarts in the Snow: Harry Potter entré + busstransfer

13 nov 2021 - 16 jan 2022

Heldagsutflykt från London
Varje år julpyntas Hogwarts och det har blivit en given succé. Jultiden kallas "Hogwarts in the Snow". Se julgranar i den stora salen, Gryffindor common room som är klätt för säsongen och snö som täcker den majestätiska Hogwarts slottsmodell. Och mer snö kommer ni få se. Besökare kan röra prover av de olika typerna av "snö" som används under produktionen, vart och ett valt för sin förmåga att flyta som fallande snö, krossa under foten eller glida i ljuset som is. I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter Museum på Warner Bros Studios. På plats öppnar hela Harry Potters filmvärld upp sig för dig.

Tänk på! att ni måste köpa biljetter innan ni kommer hit! Det går inte att köpa biljetter på plats. Hogwarts in the Snow är riktigt populärt så vänta inte med att boka dina biljetter.

Datum: 13 nov 2021 - 16 jan 2022
Tid på plats: Ca 4 tim.

Se film om Harry Potter

Harry Potters inspelningsstudio utanför London
Se filmen om Harry Potters studio som ligger lite utanför London. För er som älskar Harry Potter!

Att ta sig till Harry Potter Museum vid Warner Bros Studios.

Organiserade bussturer
Det smidigaste sättet att ta dig till Warner Bros Studios och Harry Potter museet tycker vi är med en organiserad busstur där det också ingår entrébiljett till museet. Via vår partner Boxoffice kan ni boka denna kombinerad biljett: Harry Potter museet + busstransfer.

Med lokaltrafiken
Det går även buss till Warner Bros Studios från Victoria Station som du kan boka på egen hand. Ni kan också ta ett snabbtåg till "Watford Junction" i Watford från London. Det finns direkttåg från London Euston Railway Station som tar 20 min och från Birmingham New Street som tar ca tim. När ni väl är framme i "Watford Junction" finns det shuttlebussar som tar er till Harry Potter museet. Hållplatsen (nr 4) för bussarna ligger precis brevid stationen när ni kommer fram. Det går inte att missa bussarna, det syns att de går till museet. Bussen tar ca 20 minuter. Biljett tillkommer. Tänk på att ni måste ha ordnat er inträdesbiljett till Harry Potter museet innan ni anländer dit, då inga biljetter säljs på plats.

Tips! Gå på gratis Harry Potter promenad.

Ladda gärna ned en gratis promenadguide som guidar dig i Harry Potters värld. På egen hand tar du dig runt i London med hjälp av guiden du laddar ner. En rolig upplevelse för både vuxna och barn.

Läs mer om Harry Potter promenadguide
Ladda ner guiden här

Källa: Warner Bros Studios, Wikipedia. Bilder: Boxoffice. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.

Populära evenemang på Harry Potter Museum utanför London

Biljetter
1 jan - 31 dec 2021
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett
24 sep - 7 nov 2021
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett
13 nov 2021 - 16 jan 2022
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett
Karta - Harry Potter Museum
lLondon Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top