Ripleys Believe It ot Not

Bisarra saker

Interaktiva utställningar och mycket mer konstigheter - Stängt 2017!

För tillfället är Ripleys i London stängt sedan 2017! Museet öppnade 20 aug 2008 och det fanns mer än 500 utställningar med det ena konstiga till det helt fantastiska. Museet var bla känt för sin stora samling av Marilyn Monroe´s personliga ägodelar och interaktiva utställningar och mycket mer konstigheter.

Ripleys Believe It ot Not

Det bisarra huset är stängt sedan Nov 2017. Här kunde man beskåda då mest konstiga ting. Vi får hoppas att Ripleys öppnar på annan plats i London.

Ripleys Belive it or notVad kunde du utforska på Ripley´s i London
Här kunde du stoppa ned handen i vatten som hålls vid samma temperatur som när Titanic skönk 1912. Eller vad sägs om , Edward VIIIs abdikationstal, handskar som har burits av King Charles I, hårlock från Napoleons hår.

Världens längsta, minsta, blåa, hårdaste och mest fascinerande personer, en skulptur av Beatles gjord av tuggummi, godisporträtt av Michael Jackson, en kalv med två huvuden.Sällsynta föremål som kannibal skalle, krympade huvuden och invecklade huvuden. Ni kunde gå i roterande virveltunneln och i en spegelsal. Det fanns också en Mini Cooper täckt med 1.000.000 Swarovski-kristaller.

Historia
Hur startade egentligen Ripley´s. Innan det blev en kedja av museum runt hela världen startades allt av amerikanen Robert Ripley som skrev tidningar om konstiga och bisarra händelser. Först gav han ut tidningar själv, men sin första stora artikel fick han 1918 i New York Globe. I början skrev han bara om sport men sedan utökade han sin skrift med allt möjligt. 1919 öppnade han alltid med titeln "Belive It or Not". 1923 flyttade han till tidningen New York Evening Post.

Samma år anställde Ripley en man vid namn "Norbert Pearlroth" som sin forskare för att hitta bisarra och konstiga saker världen över. Norbert kom från Polen till USA och kunde 14 språk flytande. Han var perfekt för jobbet för att scanna igenom böcker och material på New York Public Library på flera olika språk. Han arbetade i hela 52 år för Ripleys. Både Ripley och Norbert reste också världen runt för att samla på sig olika konstigheter och kollektioner.

Så småningom blev det radio, tv-program och film mellan 1930-1950 talet. 1933 på Världsutställningen i Chicago visade Ripley upp sin kollektion för första gången. Den första permanenta utställningen öppnades i Florida 1950.

Ripleys Believe It ot Not
Adress: Avvakta ny adress i London

London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top