Churchill War Rooms

Museum i London.

Winston Churchill och The Cabinet Rooms museum i London

När du besöker London är ett av de museum som man lätt glömmer bort att besöka Churchills War Rooms. Ett mycket intressant museum om hur landet styrdes av regeringen och gav de skydd under andra världskriget, under jord.

Detta är ett av fem stycken museum som är dedikerat till Englands historia av krigföring och försvar av landet. Det ligger under jord och det var här man hade sin stab under andra världskriget för att ge skydd mot bomber som föll över staden.

Churcill War Room London

Churchill War Rooms museum

Här inne styrdes England under 2:a Världskriget. Mycket är bevarat som det såg ut då. Här finns kartrummet kvar intakt från 1945. Här stod Churchill och hans rådgivare och la upp det strategiska arbetet. Du får också lära känna personen Winston Churchill - mannen med cigarren.

Övrig information: Stängt 24, 25 and 26 december. Audioguidning på engelska.

Adress: Clive Steps, King Charles Street (mellan St James´s Park och Westminster)

Biljetter presenteras i samarbete med Evan Evans Tours (Londons äldsta sightseeingarrangör). Bild: Churchill War Rooms © IWM

Besök Churchills War Rooms museum i London

I Map Room, kartrummet, ser allt ut precis som det lämnades efter krigsslutet 1945.

Churchills War RoomHistoria
Det var här den tidens regering höll till och the War Rooms var färdigställt redan 1938 och kunde därför tas i bruk redan när kriget startade 1939. The Cabinet Rooms, som de hette då, användes under hela krigstiden fram till 1945 till den dag Japan kapitulerade och man insåg snart att det fanns ett värde för offentligheten att få ta del av dessa rum i utbildande syfte.

Tack vare att det var ett statligt departement som stod för bevarandet och uppvisandet av lokalerna så var tillgängligheten mycket begränsad men så fort Imperial War Museum fick uppdraget så ändrades detta och 1984 öppnades det som ett mer reguljärt museum. År 2005 så nyöppnades det, och hette då Churchill Museum and Cabinet War Rooms, efter en stor omstrukturering.

År 2010 så ändrade man namnet till Churchill War Rooms som det är känt under idag.

Vad kan man förvänta sig här?
Stig ner i underjorden och upplev själv hur regeringen under krigstiden hade det när blitzen var i full gång. Se de kontor och arbetsplatser som användes av Churchill och andra statsmän under andra världskriget och lär dig mer om de hemliga tunnlarna och lyssna på Churchills tal med hjälp av ny teknologi som hjälper till att höja upplevelsen. Detta museum är i stort sett intakt och man har ändrat så lite som möjligt för att bevara atmosfären och känslan av hur det var att befinna sig under jord på den tiden mitt i brinnande krig.

Det blir som en resa bakåt i tiden där du med hjälp av multimediaverktyg själv kan styra ditt besök. Se foton, ta del av de brev han skrev, lyssna på hans fantastiska tal som fångade en hel nation i kampen mot Nazismen. Det är en bra och lärorik plats oavsett om du älskar krigshistoria eller bara är måttligt intresserad. Man har gjort massor för att alla ska kunna ta del av denna historia på ett bra sätt.

Churchills War MuseumHitta hit
Churchill War Rooms ligger under ett hus på Clive Steps, i närheten av King Charles Street och Westminster Palace. Åker du tunnelbana så kan du hoppa av på Westminster eller St James's park och promenera hit. Vi avråder starkt att man försöker köra hit med bil då det är svårt att parkera, men med buss eller båt eller cykel kan du lätt komma i stort sett ända fram till dörren eller ha promenadavstånd. Absolut enklaste sättet att hitta hit är att ta en taxi som kör dig ända fram till ett lågt pris. Med sin omedelbara närhet till 10 Downing Street och House of Parliament så är det enkelt att hitta

Westminster: Jubilee, District and Circle Line. St James's Park: District and Circle Lines

Köp Churchill War Rooms biljetter »

Churchill War Rooms London
Adress: Clive Steps, King Charles St, London SW1A 2AQ

Vem passar Churchill War Rooms museum för?

Vi skulle nog säga att det passar för alla, men kanske inte för de allra minsta. Det finns inte särskilt många i världen som inte har hört talas om andra världskriget på något sätt och att då få en möjlighet att ta del av hur vardagen såg ut för Englands ledande politiker är ovärderligt.

Man kan boka in sig på en guidad tur om man vill ha någon som berättar mer om vad man ser eller så läser man på lite i förväg så man inte kommer in utan att ha en aning om vem Churchill var. Sedan finns det hela tiden möjlighet att läsa information och även få se filmer och höra inspelningar som berättar mer om vad du ser. Ett museum att besöka både om du reser ensam eller om du reser i grupp som till exempel en klassresa. Har du barn med dig till London så kan det vara att berätta lite för dom om andra världskriget och Englands roll eller kanske har barnen redan läst om andra världskriget i skolan, ja då blir det lite extra intressant.

Köp Churchill War Rooms biljett

Källa: Churchill War Rooms, Wikipedia. Bilder: Evan Evans Tours Churchill War Rooms © IWM. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Churchill War Rooms
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top