Kensington Palace

Kungligt Palats

Kensington Palace.

I Kensington Gardens ligger det kungliga palatset Kensington Palace. Palatset har inhyst många kända kungligheter som Prinsessan Diana och Prins Charles, Drottning Victoria, Wilhelm III av England, Drottning Mary II, Kung George III. Missa inte Orangeriet där du kan ta en afternoon tea och ett måste är att gå i parken Sunken Gardens.

Inträdesbiljett till Kensington Palace

Kensington Palace Entrebiljett

Inträdesbiljett till Kensington Palace
I biljetten ingår ett besök till Kensington Palace där flera olika kungligheter har bott. En av de stora föddes på palatset, Drottning Victoria 1819. Besök de fina State Apartments där flera olika kungligheter har bott.

Kensington Palace Pavilion: här kan du njuta av ett traditionellt afternoon tea i ett kungligt palats.

Öppet för allmänheten: se öppet tider vid bokning. Palatset kan vara stängt för privata tillställningar
Tid på plats: 1 dag.

Kensington Palace i London

Kensington Palace är ett kungligt palats och ligger i Kensington Gardens i Kensington and Chelsea i London. Det var de brittiska monarkernas huvudresidens 1689-1760. Idag bor bland andra Prins Edward, hertig av Kent med hustru samt hertigparet av Cambridge med familj.

Historia
Det var Kung William III och Drottning Mary II som frågade arkitekten Christopher Wrenn att bygga om huset "Nottingham House" till ett palats. Julen 1689 flyttade de in i nybyggda Kensington Palace. Palatset byggdes i tegel då det skulle gå snabbt och vara billigt.

Paret byggde ett galleri, en lägenhet till drottningen och en ny entré. Redan under deras tid öppnade de trädgården för allmänheten på söndagarna. Tyvärr fick inte kungaparet njuta av palatset så länge. Maria dog i smittkoppor 1694 och kungen dog 1702 av lunginflammation efter ett brutet nyckelben efter ett fall från sin häst.

År 1703 byggdes ett stort privatpalats åt "hertigen av Buckingham". Det kom i kungliga ägor 1762 av Kung George III m hade det som sitt privatresidens. Det var inte förr än 1837 som det blev monarkens officiella resident. Det var när Drottning Viktoria tillträde tronen 1837. Drottning Viktoria föddes 1819 på palatset och bodde där fram tills hon blev drottning vid 18 års ålder.

Kensington Palace biljetter LondonOrangeriet
Byggt 1704 och en perfekt plats för te, en utmärkt engelsk tradition. Här kan du beskåda de elfenbenvita väggarna och romerska pelarna. Beundra marmorbyster i alkover och njut av den friska engelska trädgården.

Victoria Revealed
Besök "Victoria Revealed" där du får träffa den längsta regerande monarken i Storbritannien, drottning Victoria.

Efter att ha vuxit upp i ensamhet med bara sin mamma, hertiginnan av Kent följer ni hennes liv från innan hon blev drottning, genom hennes äktenskap, plikter, som änka etc. Läs hennes dagbok, beundra hennes gamla klänningar och gå igenom den röda salongen där hon höll sitt första möte när hon blev regent.

State Apartments
Besök den magnifika kungens och drottningens State Apartments och de vackra slottsträdgårdarna.

Målaren William Kents
Målarens verk ser du i The Cupola Room och Kings Grand Staircase.

Kensington Palace
Adress: Kensington Gardens, London W8 4PX, Storbritannien

Kensington Palace Gardens med Royal High Tea i London

Kensington Palace Gardens med "Royal High Tea"

Ca 2 tim
Njut av engelsk te vid ett Palats. Det enda stället i London du kan känna dig som en kung eller drottning. Följ med på en guidad tur av palatsets trädgårdar och Sunken Gardens.

På cafeet serveras du afternoon tea-smörgåsar, traditionella scones gjorda med walesiskt smör fyllt med grädde och sylt och ett såklart några afternoon tea-kakor.

Westminster Walking Tour och Kensington Palace Visit

Westminster Walking Tour och Kensington Palace Visit

Flera kända attraktioner i London & inträde till Kensington Palace
I denna guidade tur passerar ni förbi 30 olika kända sevärdheter i London. Vad sägs om Downing Street Trafalgar Square, Big Ben och parlamentets hus. London Bridge för att besöka Shakespeares Globe Theatre, The Shard, HMS Belfast, Tower Bridge, London Eye och London Tower mfl. Efter promenaden besöker ni Kensington Palace med alla berömda rum och Sunken Garden .

Tid på plats: Ca 6 tim.

Lite kuriosa:

"Diana: Designing for a Princess" : Missa inte utställningen om Dianas garderob med klälder. Diana var själv intresserad av mode och har själv gjort egna anteckningar på vissa originalskisser.

Drottning Victoria som föddes på Kensington Palace:
Upptäck trappan där hon först träffade Prins Alber. Ni kan besöka Red Saloon-rummet där hon höll sitt första Privy Council-möte vid endast 18 års ålder. Victoria regerade i 63 år.

Paviljongen:
I Paviljongen kan du känna dig som en kunglighet medan du njuter av scones och te på deras café. Njut av goda traditionella smörgåsar med traditionellt te.

Köp Kensington Palace biljetter

Källa: Kensington Palace , Wikipedia. Bilder: Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vi samarbetar med GetYourGuide för köp av biljetter.
Karta - Kensington Palace
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top