Fira påsken i London

Vad göra under Påsken i London?

Påskhelgen i år sträcker sig från långfredagen den 29 mars till annandag påsk den 1 april. Påsk i London är en härlig tid. Våren börjar analkas och troligen har vårblommorna börjar blomma och dagarna blir längre. Det finns flertalet olika aktiviteter att göra under Påsken i London. Under Påsken säljs det chokladägg i Londons bagerier, då det under påsken är en tradition att ge bort ägg.

Äggjakt
Många parker, trädgårdar och attraktioner i London arrangerar påskäggsjakter som passar både barn och vuxna. Platser som Kew Gardens, Hampton Court Palace och Battersea Park anordnar ofta påskäggsjakter med olika tema. London Zoo brukar också ha äggjakt.

Afternoon Tea
Njut av ett speciellt afternoon tea med påsktema som erbjuds av många hotell och terum runt om i London. Förvänta dig härliga bakverk, kakor och smörgåsar med en påsktwist.

Tur på Themsen
Ta en kryssning längs Themsen och njut av turen under Påsken. Vissa kryssningar erbjuder påskbrunch eller middag tillsammans med sightseeingmöjligheter.

Boka biljetter till en musikal i London
Under påsken spelas det flertalet olika musikaler. Vad sägs om Chrek, Frozen, Lion King, Wicked, Matilda the Musical och flertalet andra.

Besök en känd chokladaffär
Besök butiken "Melt" i Notting Hill där de gör egen choklad eller vad sägs om "Pierre Hermé" i Covent Garden med sina utsökta macarons. Vill du köpa belgisk choklad kan du ta dig till 37 Marylebone High Street. till "Pierre Marcolini" butik och framförallt missa inte chookladaffären "Selfridges" på 400 Oxford Street där de säljer choklad från hela världen och du kan få hjälp att hitta rätt choklad av en chokladbibliotikarie! Vill du köpa med ett par praliner eller chokladbakelsen kan du gå in på Dim sum-restaurangen Yauatch. I entrén vid deras konditoridisk kan du handla. Under Påsken kommer det alltid fram påskskapelser.

Se en spektakulär gratis föreställning av "The Passion of Jesus"
Kom till Trafalgar Square och se berättelsen om Jesu korsfästelse och uppståndelse. Ja du läste rätt! Förutom skådespelare deltar även djur som tex en åsna, häst och några duvor. Det är ett teater sällskap som har spelat berättelsen sedan år 2010. Skärmar och mikroner finns på plats för att det skall ses och höras bra.

Datum och tid: Trafalgar Square, 29 mars 2024. Två föreställningar kl. 12.00 och 15.15 (a 90 minuter). Det är självklart gratis. Kom gärna i god tid eftersom det brukar bli mycket folk.

Delta i en påskhelgsgudstjänst
Vill du besöka en kyrka i Påsk - besök Westminster Abbey, St Paul's Cathedral, St Martin-in-the-Fields eller Southwark Cathedral för en påskgudstjänst.

The Regents Park 10k
Delta på loppet, 1 mil genom Regents Park. Det blir tre varv i parken. Det finns även andra lopp i parken samma dag, för barn.

Påsk i London
Enligt tradition i London förbereds och dekoreras påskäggen på påskdagen och göms sedan för barnen för att letas upp på annandag påsk. Du lär se flertalet av Londons bagerier som säljer just chokladägg. Det är en liten tradition att ge bort chokladägg under Påsken. På flertalet ställen i London, oftast i parker kan barnen leta efter färglada ägg. Ett återkommande event varje år är att gå på äggjakt efter den gyllene påskharen vid Henrik den VIII:s slott Hampton Court Palace lite utanför London.

Vad äter man under Påsk i London?
Likt oss i Sverige äter engelsmännen ägg under Påsken. På långfredagen äter man ofta fisk. På påskdag (Easter Sunday) kommer många att gå ut och äta på restaurang eller en pub. Det brukar severas Sunday Roast (kött). Har du planer på att äta ute på Easter Sunday är det en bra ide att boka plats.

London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top