Guldkorn i London

många missar!

Inte bara de klassiska sevärdheterna

Englands huvudstad är känd för att locka till sig enorma folkmassor; turister som reser dit för att uppleva klassiska attraktioner de många gånger sett på film och hört historier om. Bland stadens största huvudattraktioner finner vi Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge, och Hyde Park. Vilka andra sevärdheter finns det i London.

Emirates Air Line
Vill du komma undan de stora folkmassorna är Emirates Air Line ett spännande alternativ. Du åker i vagnar på linor över staden och får se ett unikt perspektiv av London. En spännande attraktion, som ännu heller inte blomstrat i den grad att du behöver stå i kö lika länge som när du åker London Eye.

Köp Emirates Air Line biljett »

Wimbledon Lawn Tennis Museum
Fotboll är en enorm sport i England, men likaså är tennis viktigt för britterna. Wimbledon Lawn Tennis Museum ger dig en inblick i Wimbledon och spelets episka historia. Museet är spännande utrustat med högst modern teknik, inte minst med en 3D-biograf som leder dig genom tennisens universum. Här finns även ett hologram av världsmästaren John McEnroe i sitt omklädningsrum.

Emirates Stadium
Om du är i England måste du givetvis passa på att gå på en riktig fotbollsmatch. Lagen i Premier League bjuder konstant på fantastisk fotboll och nu kan du se den framföras mitt framför ögonen på dig. Att Emirates Stadium är hemmaarena för Londonlaget Arsenal gör det givetvis till den ultimata sportupplevelsen du kan få i den här staden.

Köp Emirates Stadium Tour biljett »

Shakespeare´s Globe Theatre
Tycker du om teater och historia - gör ett besök till Shakespeare´s Teater. Globe Theatre ligger söder om Themsen. Här låg de flesta teatrarna under 1600 talets London. Teatern stod på plats 1599 och brann tyvärr ner några år senare. Den som står på plats idag är från 1997 och ni kan titta på teater i lokalen. Självklart spelas här mest Shakespeare pjäser.

Köp en guidad tur i Shakespeare´s Globe Theatre biljett »

Churchill War Rooms
Historie älskare bör göra ett besök till "Churchill War Rooms. Här satt bla Churchill under kriget (blitzen) 1940-1941 när ca 50 000 bomber föll över London. Churchill War Rooms ligger i en bunker under regeringskvarteren i London, på Clive Steps, King Charles Street.

Köp en guidad tur i Churchill War Rooms biljett »

Wilton's Music Hall
Bakom Mahogany Bar Pub i East End finns det ett konserthus, Wilton's Music Hall, med en interiör som liknar en kyrka. Här kan du se flera olika sorters framträdanden i form av pjäser, kabaret, klassisk musik, baletter och orkestrar. Den här lokalen är ett häftigt alternativ för den som inte vill besöka de mest populära haken. Wilton's Music Hall är ständigt levande och andas kultur.

London har minst sagt mycket roligt att erbjuda utöver de största attraktionerna. Passa på att utforska den spännande staden och allt som finns att se och göra!

Biljetter säljs via våra partner GetYourGuide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
lLondon Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top