London Dungeon

Huset som spökar

Inget för den lättskrämde - Huset fullt med spöken!

The London Dungeon är en attraktion för dig som inte har dåligt hjärta och inte rädd för att bli skrämd. Här får du uppleva ett London i dess historia och inte den ljusa delen utan den mörka och horribla.

Här möter du bland annat Jack the Ripper, Kung Henry VIII och Sweeney Todd. Andra historiska upplevelser som du kommer att få ta del av är bland annat 1665 när pesten drabbade London och träffa Jack the Ripper som härjade i området Whitechapel 1888 m.m. London Dungeon ligger intill SEA LIFE Aquarium och Shrek´s Adventure. Biljetter presenteras i samarbete med London Dungeon.

London Dungeon entrebiljett

London Dungeon entrébiljett

I Londons område Whitechapel inträffar under 3 månader, 1888, fem bestialiska mord på prostituerade kvinnor. Området var överbefolkat och många kvinnor livnärde sig på prostitution. Jack the Rippers första offer var den 42-åriga kvinnan Mary Ann Nicholls. Än idag vet man inte vem som var Jack the Ripper. Vågar du följa med och träffa honom.

Under 1500-talet regerade Kung Henrik VIII London. Mest känd har han nog blivit för att ta livet av flera av sina fruar som han tröttnat på. Den mest kända är fru nummer 2, Anne Boleyn (mamma till drottning Elizabeth I), som han lät halshugga i Towern. Henne får ni träffa och följa på sin väg till avrättningen. Men håll koll...så ni inte själva dras in i konspirationen mot kungen....vem vet vad som kan hända!

Spara upp till 10% när du köper dina biljetter online - mot att köpa på plats!

Besök London Dungeon i London

Skräckkabinettet som finns i olika städer. London Dungeon öppnades 1974 av Annabel Geddes. I början var London Dungeon som ett vaxkabinett med utställningar som visade flera av Londons hemska händelser och personer genom historien.

Historia
Från slutet av 1980-talet till mitten av 90-talet utvecklades London Dungeon till att bli en attraktion med flera teaterföreställningar som spelar upp historiska händelser i London av det mer makabra slaget. 1992 köptes London Dungeon av Vardon Attractions som senare blev Merlin Entertainments som idag driver bland annat Legoland, Madame Tussauds och London Eye. Stora förändringar skedde och det satsades ännu mer på teaterföreställningar och kompletterades med åkattraktioner. Londons historia finns ännu kvar men nu kanske lite mindre historiskt korrekt och med mer focus på "bad taste" humor.

Dagens London Dungeon
London Dungeon har flera olika shower, skådespelare och 2 åkattraktioner. Besökare tas med på en resa genom 1000 år av Londons historia där de möter skådespelare som uppträder som några av Londons mest ökända karaktärer, inklusive Jack the Ripper och Sweeney Todd. Idag (2022) finns två olika åkattraktioner:

The Tyrant Boat Ride
Gycklaren har dömt dig till döden för att du har konspirerat med Anne Boleyn! Ni förrädare kommer att följa med henne på hennes sista resa längs Themsen till The Tower of London, där du möter ditt öde. Du kan tappa huvudet - eller bli blöt! Helt klart en av de två!

Drop Dead: Drop Ride
Välkommen till Newgate Gallows. Det är 1783 och The Long Drop ska användas för första gången utanför Newgate Prison...hur känns det att falla rakt ner? Detta är en spännande tur med vertikalt fritt fall.

London Dungeon flyttar 2013
År 2013 flyttade London Dungeon från Tooley Street där de hade varit i 39 år till County Hall vid South Bank. Brevid London Dungeon hittar du även London Eye, SEA LIFE Aquarium och Shrek Adventures.

London Dungeon
Adress: Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Rd, London

Populära museum och temaparker för barn i London

London Dungeon, Madame Tussauds, London Eye kombibiljett

London Dungeon kombobiljetter

För dig som planerar att besöka flera ställen än bara London Dungeon kan vi rekommendera att köpa en kombobiljett där det ingår även inträde till attraktioner som London Eye, Madame Tussauds utöver entré till London Dungeon. Din kombobiljett gäller i 90 dagar.

Alla attraktioner förutom Madame Tussauds ligger brevid varandra intill London Eye vid Themsen snett mitt över Parlamentet. Hjulet går ju inte att missa.

Spara upp till 45% på priset mot att köpa separata biljetter!

Källa: London Dungeon. Bilder: Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Biljetter presenteras i samarbete med Get Your Guide.
Karta - London Dungeon
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top